Tags

,

Wat is dat toch met dat streepje van die partij? Het maakt mij altijd zo nerveus. Komt het na de N of toch na de V?

En waarom toch? Wat is er mis met de Nieuwe Vlaamse Alliantie? Die naam dekte immers helemaal de lading. Na de Volksunie, de VU, de VVP, de VNP, VU-ID en Spirit was het wel eens tijd voor een alliantie en dan mag het van mij ook direct een nieuwe zijn.

Maar neen, dat was allemaal veel te gewoontjes. Nieuw-Vlaamse Alliantie zou het kind gedoopt worden. Maar wat bedoelen ze nu met dat Nieuw-Vlaams? Ik ben ervan overtuigd dat weinige N-V-A-stemmers daar een antwoord op weten te verzinnen. Even googelen leert ons ook snel dat er geen andere combinaties voorkomen. Vergeet dus Nieuw-Vlaams behang, Nieuw-Vlaamse dressoir of Nieuw-Vlaams rund (alhoewel,… euh neen, ik hou mijn manieren).

Maar misschien is het een iets minder subtiele manier om zich te verzetten tegen het verleden, het Oud-Vlaams als het ware. Maar wat maakt het dan allemaal zo Nieuw-Vlaams? Een nieuwe spelling? Een nieuwe taal? Latijn? Een nieuwe manier van je identiteit te beleven? Wie zal het zeggen?

Afbeelding

Maar we moeten ons geen zorgen maken. Bij de partij zelf weten ze het ook niet meer. Getuige hun logo. Is het al iemand opgevallen dat in het logo geen streepje meer voorkomt.

Of is het dat vierkantje? Dat staat dan toch op de verkeerde plaats. Misschien is het wel een accent (zoals in ’t Frans). NV’A? Misschien wel, hmm…

Inderdaad een goeie vraag voor B-DW. Kan hij daar misschien eens zijn mening over tweeten.

Of is het BD-W?

B’DW?

BD’W…

Advertenties